Adobe® Acrobat® Pro DC- en Adobe® Acrobat® Standard DC-software

 

Welkom bij het Leesmij-bestand van Adobe® Acrobat® Pro DC en Adobe® Acrobat®  Standard DC, dat essentiële informatie over Adobe Acrobat-producten bevat. In Leesmij-items die gelden voor alle producten, wordt de productnaam niet nader gespecificeerd. Ga voor Adobe Acrobat DC-productondersteuningsinformatie naar http://www.adobe.com/go/acrobat_support_nl

 

Systeemvereisten

 

Voor Acrobat Pro DC en Acrobat Standard DC voor Windows® is het volgende vereist:

 

·         Processor van 1,5 GHz

·         Microsoft® Windows Server® 2008 R2 (32 bits en 64 bits) of 2012 R2 (64 bits); Windows 7 (32 bits en 64 bits); Windows 8 (32 bits en 64 bits); Windows 8.1 (32 bits en 64 bits)

·         1 GB RAM

·         2,5 GB beschikbare ruimte op de harde schijf als u installeert vanaf een dvd en 4,5 GB beschikbare ruimte op de harde schijf als u installeert door middel van een downloadpakket. Bovendien maakt het installatieprogramma tijdens de installatie tijdelijke bestanden zodat de daadwerkelijk vereiste ruimte op de harde schijf op dat moment groter is dan de vermelde waarden.

·         Schermresolutie 1.024 x 768

·         Internet Explorer® 8, 9, 10 (minimaal Windows 8), 11; Firefox (ESR)

·         Dvd-rom-station, voor installatie vanaf een dvd

·         Videohardwareversnelling is optioneel

 

Installatie-instructies:

 

Volg deze instructies om nieuwe software te installeren of te upgraden van een vorige versie. Als u een upgrade installeert, moet u mogelijk bewijzen dat u de eigenaar van het product bent.

Adobe Acrobat DC installeren in Windows

 

1. Start Windows opnieuw en schakel eventuele antivirussoftware uit.

 

2. Maak verbinding met internet.

 

3. Start de installatie:

  • Als u Acrobat op een dvd hebt aangeschaft, plaatst u de dvd.
  • Als u Acrobat hebt aangeschaft als download, downloadt u uw pakket naar een locatie op uw harde schijf.

 

Adobe raadt u aan een back-up te maken van uw downloadpakket, bij voorkeur op een dvd, voordat u de software installeert. Dubbelklik op het .exe-bestand om dit te decomprimeren:

 

De map <systeemstation>:\users\<gebruikersnaam>\Desktop\Adobe Acrobat DC

of

de map <systeemstation>:\users\<gebruikersnaam>\Desktop\Adobe Acrobat 2015

 

 wordt gemaakt op het bureaublad.

 

Als u gereed bent om te installeren, opent u de map en dubbelklikt u op setup.exe.

 

Het installatiescherm wordt weergegeven in dezelfde taal als uw besturingssysteem. In dit scherm ziet u informatie over installatie via een serienummer/van een proefversie, het eigendom van PDF-bestanden en het updateprogramma. Zorg ervoor dat u de taal van het besturingssysteem instelt op Engels of op de taal die u hebt aangeschaft.

 

4. Voer uw serienummer in of installeer de proefversie van het programma. Het serienummer voor afzonderlijk aangeschafte aankopen bevindt zich op de buitenkant van de dvd-hoes, of op de factuurpagina voor online ESD-aankopen (Electronic Software Download), bijvoorbeeld via de Adobe Store. U kunt het serienummer voor afzonderlijk in licentie gegeven ESD-aankopen ook vinden in uw onlinebestelhistorie op http://www.adobe.com/nl. Het serienummer voor aankopen via de Adobe Licensing Website is te vinden in uw record op http://licensing.adobe.com/nl.

 

5. Als u voor een aangepaste installatie bijvoorbeeld de locatie van de toepassingsmap wilt wijzigen, klikt u op de knop Aanpassen en selecteert u de gewenste map.

 

Klik op Installeren. De installatie gaat verder.

 

6. Als er processen worden uitgevoerd die de installatie hinderen, wordt u gevraagd deze processen te sluiten voordat u kunt doorgaan met de installatie. Sluit deze processen en klik in het installatieprogramma om door te gaan met de installatie.

 

7. Als het laatste scherm (Installatie voltooid) verschijnt, klikt u op Voltooien of op Nu starten om Acrobat te starten.

 

Instructies voor de eerste keer dat u het programma start en voor invoer van uw Adobe-id

 

1. Tijdens het starten van de toepassing wordt het dialoogvenster Aanmelden vereist weergegeven. Klik op Nu aanmelden in en typ een geldige Adobe-id in het scherm Log in.

 

2. Als u geen Adobe-id hebt, volgt u de aanwijzingen om een id te maken.

 

3. Klik op Aanmelden.

 

4. Accepteer vervolgens de gebruiksrechtovereenkomst. Acrobat moet nu bruikbaar zijn.

 

5. Als u de software installeert als proefversie van 30 dagen, wordt het proefversiescherm weergegeven nadat u de gebruiksrechtovereenkomst hebt geaccepteerd. In dit scherm ziet u de knop Proefversie starten. Klik op de knop Start proefversie om de proefperiode te starten. Eén keer per dag wordt het proefversiescherm weergegeven als u het programma start om het aantal resterende dagen van de proefperiode aan te geven. Na 30 dagen verloopt de proefversie en kunt u de software alleen gebruiken om PDF-bestanden weer te geven en standaardtaken uit te voeren, zoals het plaatsen van opmerkingen, het invullen van formulieren en het ondertekenen van documenten.

Acrobat DC verwijderen in Windows

 

1. Open het Configuratiescherm en selecteer het onderdeel Software.

 

2. Markeer in de lijst met toepassingen het programma Adobe Acrobat DC en druk op Verwijderen.

 

3. Er verschijnt een dialoogvenster waarin u moet bevestigen dat u Acrobat wilt verwijderen. Kies Ja om het product te verwijderen.

Juridische kennisgevingen

Dit product kan worden geïntegreerd met onlineservices waarvoor een internetverbinding is vereist, alsmede het accepteren van de toepasselijke gebruiksvoorwaarden en privacyverklaringen (beschikbaar op www.adobe.com/go/terms_nl). De onlineservices van Adobe (a) zijn alleen beschikbaar voor gebruikers van 13 jaar en ouder; (b) zijn alleen beschikbaar in sommige landen of talen; (c) kunnen zonder kennisgeving worden gestopt en (d) zijn mogelijk overhevig aan registratievereisten, aanvullende kosten of abonnementskosten.

 

Bijgewerkte systeemvereisten vindt u op http://www.adobe.com/go/acrobat_system_reqs_nl

 

 

© 2015 Adobe Systems Incorporated. All rights reserved. Adobe, Acrobat and Reader are either registered trademarks or trademarks of Adobe Systems Incorporated in the United States and/or other countries. Windows is either a registered trademark or a trademark of Microsoft Corporation in the United States and/or other countries. Apple, Mac OS, and Safari are trademarks of Apple Computer, Inc. registered in the United States and other countries. All other trademarks are the property of their respective owners. Updated Information/Additional Third Party Code Information available at http://www.adobe.com/go/thirdparty_nl

 

Adobe Systems Incorporated, 345 Park Avenue, San Jose, California 95110, USA.